Bra/best pastasaus

24 Mar

http://www.klikk.no/mat/spise/article651060.ece

 

INGREDIENSER
4 porsjoner

500 g spagetti, bucatini, makaroni eller penne
400 g pancetta eller bacon (eventuelt mindre)
olivenolje til steking
2 stk rødløk
3 fedd hvitløk
1,5 ts tørket chili uten frø (eller etter smak)
3 stk einebær (kan sløyfes)
salt
pepper
finhakket bladpersille
pecorino eller parmesan

Tomatsausen:

3 ss olivenolje
1 stk løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
4 klype tørket timian
2 dæsj rødvinseddik
1 ts sukker
2 bokser hakkede tomater
 

FREMGANGSMÅTE

 

Start med å lage tomatsausen: Varm oljen i en kasserolle over middels varme. Svett hvitløk og løk blankt. Tilsett timian, og svett videre i 5 minutter. Tilsett sukker, rødvinseddik, så tomater, og la putre i omkring 15-20 minutter. Smak til med salt.

Skjær pancettaen i skiver.

Skjær hvitløk og rødløk i skiver.

Stek pancetta på middelslav varme til en god del av fettet får sevet ut.

Ta ut pancetta. Tilsett rødløk sammen med litt olivenolje. Stek blankt i et par-tre minutter, tilsett hvitløk, einebær og chili siste minuttet. Tilsett pancetta igjen og øk varmen. Stek gyllent. Smak til med salt og pepper.

Tilsett tomatsausen du laget i begynnelsen. Kok opp og la småputre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen al dente i godt saltet vann, og la renne av.

Hell den kokte pastaen i tilbake i kasserollen, og tilsett pastasausen. Bland det godt sammen over varmen. Rør i hakket persille.
Server med nyrevet pecorino eller parmesan.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: