Deluxe poteter

26 Oct
INGREDIENSER
 60 g smør

kg poteter, vasket med ikke skrelt
80 g mel
60 g finrevet parmesan, eller annen hardost
ts sennepsfrø, knust i morteren
1,5 ts sellerisalt (eller sellerifrø knust med salt)
ss paprikapulver, eller røkt paprika(pulver)
0,5 ts chilipulver
nykvernet pepper

FREMGANGSMÅTE

 

 
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør langpanne med smeltet smør og sett den i
ovnen.
Bland mel, ost og krydder (fra sennepsfrø til svart pepper) i en brødpose.
Del potene i båter, 4-6 båter per potet, avhengig av størrelse. Forsøk å
lage omtrent like store båter slik at de blir ferdig samtidig. Ikke skyll eller
tørk potetene etter at de er skåret opp, fordi det tynne laget med stivelse
lager god smak.
Ha potetene i brødposen med krydderet, lukk godt og rist skikkelig slik at
potetene blir helt dekket. Det blir litt krydderblanding til overs som du kan
ta vare på.
Legg potetene med snittflaten ned på det varme langpanna. Bak i 30 minutter,
snu dem og bak i 30 minutter til, helt til de blir gylne og møre helt igjennom.
Dryss over litt havsalt.
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: