Kylling på ølboks

26 Oct
http://www.klikk.no/mat/spise/article478167.ece

Med denne teknikken blir kyllingen mer saftig og fortere ferdig.
INGREDIENSER

1 stk kylling
1 stk ølboks, helst 0,5 liter
1 dl olje
1 stk chili
2 fedd hvitløk
FREMGANGSMÅTE

Hell ut, eller, enda bedre, drikk opp halvparten av ølen. Del boksen i to, bruk saks. 

Træ kyllingen ned på boksen og få den til å stå stødig på grillen. 

Kjør olje, chili, hvitløk, salt og pepper sammen med stavmikser. Pensle på kyllingen med jevne mellomrom mens den grilles. Sett på lokket mellom hver gang. 

Det tar ca 45 minutter før den er ferdig. 

Bruk indirekte grilling (altså: Legg kull langs sidene og kyllingen i midten. Om du bruker gass, så sett ikke kyllingen rett over brenneren.)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: