Skagenrøre

26 Oct
http://www.dagbladet.no/2011/10/07/tema/mat/klikk/18493626/

Skagenrøre
 
En herlig forrett som lages på to, tre minutter. Oppskriften på skagenrøre er lett å variere. Noen kaller det «skagen toast».

INGREDIENSER
1 ss rødløk, finhakket
2 dl crème fraîche
2 ss majones
2 ss gressløk, finhakket
2 ss dill, finhakket
1 ts sennep, gjerne sterk (dijon)
2 stk sitronbåter
salt og pepper
150 g reker
150 g krepsehaler
4 ss rogn, gjerne av lakse eller ørret
1 knivsodd cayennepepper, eventuelt

FRAMGANGSMÅTE
Legg finhakket rødløk i vann i en times tid om du ikke liker den skarpe smaken. 
Bland sammen crème fraîche, rødløk, majones, gressløk, dill og sennep i en bolle. Smak til med salt, pepper og sitronsaft (eventuelt litt cayennepepper). 
Ha i reker og krepsehaler og bland godt. 
Server på loffskiver og legg på litt lakserogn og en ekstra dillkvast.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: