Møre lammeskanker

24 Nov

http://www.klikk.no/mat/spise/article712146.ece

Ingredienser:

5 ss hvetemel

1 ss koriander

salt og pepper

4 ss timian, fersk

2 stk tomatbokser

6 stk lammeskanker

2 stk rødløk

3 stk gulrøtter

0,5 stk sellerirot

2 dl hvitvin eller eplesaft

1 dl balsamico

1 stk hvitløk

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 160 grader.

Bland sammen hvetemel, koriander, salt og pepper på en tallerken. Vend lammeskankene i melblandingen. Stek lammeskankene brun i olje i en stekepanne.

Skrell og hakk rødløk, gulrøtter og sellerirot. Stek det det i en stekepanne i smør og olje til det blir mykt, ca 5-7 minutter. Ha i hvitvin (eller eplesaft) og balsamico og la det koke inn til det blir sirupsaktig (til nesten all væsken er borte).

Ha tomatboksene og bland godt.

Legg lammeskankene i en dyp ildfast form (eller römertopf) og heller over den røde sausen. Sett i ovnen i minst to timer – og gjerne seks timer. Pass eventuelt på å etterfylle med litt vann.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: