Muffins oppskrift

4 Jul

http://www.klikk.no/foreldre/mat/article577086.ece

Grunnoppskrift på muffins (brukes til alle kakene):

100 g smør

150 g sukker

3 egg

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

½ dl melk eller appelsinjuice (jeg har brukt melk)

  • Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Bland mel og bakepulver. Tilsett det tørre og melken vekselvis mens du rører.
  • Vil du ha sjokolademuffins, tilsetter du 4 spiseskjeer kakaopulver i røren. Bruk i så fall tilsvarende mindre mel.
  • Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter (avhengig av hvor sterk ovnen din er, følg med! Kakene skal bli gylne, men ikke brune).

 

Melisglasur

1 ss vann til 1 ½ dl melis.

Eventuelt konditorfarge. Bruker du vanlig konditorfarge på flaske, kan du gjerne bruke mindre vann.

Jeg bruker farge fra Wilton, som kan kjøpes på Rafens eller Cacas. Den er ikke så flytende, og jeg får dermed sterke farger på glasuren uten at den blir tynn.

 

Smørkrem

250 gram romtemperert smør eller margarin

250 g melis

1 egg

  • Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget, og rør til alt er godt blandet.

 

Lys sjokoladesmørkrem

Følg oppskriften til smørkrem, men tilsett 3–4 ss kakaopulver før du rører i egget.

 

Mørk sjokoladeglasur

50 g smeltet smør

200 g melis

2 ts vaniljesukker

1–2 ss kakao

4 ss sterk kaffe

  • Bland alt sammen. Ferdig!

Et enkelt glasurtips til slutt: Nå finner du ferdig rosa melis og sjokolademelis i butikken. Du tilsetter kun vann, og har fiks ferdig glasur med smak av jordbær eller sjokolade. Enklere blir det ikke!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: