Marshmallows

30 Aug

Marshmallows

Marshmallows som kjøpes ferdig er ofte proppfulle av tilsetningsstoffer, noe du unngår når du lager dem selv. De mister likevel ikke den distinkte søte smaken, den luftige konsistensen eller de morsomme fargene, heller tvert imot.

Du velger selv hvilken farge du vil de skal ha og smaksaroma tilsettes lett i form av noen dråper.

Jeg vet det godt… Du klarer nesten ikke vente med å prøve dette.

Marshmallows
Luftige, søte marshmallows.

Årstid: Hele året
Personer: N/A
Oppskriften er ikke fettfattig.
Treff: 1201
Send som e-mail
Skriv ut oppskriften

Ingredienser:

Du skal bruke følgende til denne oppskriften påMarshmallows.

20 plater gelatin
Vann (kaldt)
400 g sukker
2 dl vann
3 ml jordbæraroma (eller annen aroma etter smak)
Rød konditorfarge (eller annen farge, men unngå gul, den ødelegger marshmallowsene)
Melis

Utstyr:
Termometer (skal kunne gå opp til 110 grader)
Sikte
Røremaskin eller el-visp

Framgangsmåte for Marshmallows:

Legg gelatinen i bløt, i kaldt vann.

Ha sukker og vann i en gryte og få det til å koke. Rør rundt så sukkeret oppløses. Tilsett aroma og konditorfarge. Sukkerlaken skal være akkurat 110 grader. Ved denne temperatur er akkurat riktig mengde av vannet kokt bort slik at marshmallowsene får den perfekte konsistens.

Press så mye som mulig av vannet ut av gelatinen og ha gelatinen i gryten. Rør rundt til det er smeltet.

Hell blandingen i en skål/bolle og pisk den med en el-visp eller lignende. Pisk til massen ikke glir av vispen når du løfter den opp.

Tilsett evt. mer konditorfarge hvis massen ikke har den ønskede farge.

Mens blandingen piskes, drysser du melis gjennom en sikte over en kakeform eller en langpanne. Det er viktig å ikke røre melisen, når den er drysset i formen.

Så snart massen er pisket ferdig has den i kakeformen/langpannen. Bruk en slikkepott til å fordele massen – ha det først ut i hjørnene, deretter jevnes den ut. Dryss igjen melis over massen (gjennom en sikte).

La massen stivne før den klippes i biter av ønsket størrelse og form. Deretter rulles bitene i melis igjen.

Oppskriften holder til ca. 100 stk.

Oppbevar marshmallowsene i en lufttett beholder, så forlenges holdbarheten.

 

Les mer

http://www.weboppskrifter.com/oppskrift/marshmallows.html>

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: