Oppskrift på Moules marinères
1 kg blåskjell
2 sjalottløk
2 hvitløksbåter
0,5 dl olivenolje
1 bunt persille
2 dl hvitvin
2 dl fiskfond
2 dl kremfløte
Salt og pepper
Krutonger
4 skiver loff
1 ss smør
1 hvitløksbåt
Slik gjør du det
Vask blåskjellene nøye under rennende vann. Bank forsiktig åpne skjell mot kjøkkenbenken. De som ikke lukker seg kaster du. Fres løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett blåskjell, hell over vin og fløte. Legg på lokk, og la det koke i 2-3 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg. Salt og pepre.
Ta ut skjellene og la suppen koke ned litt. Server blåskjellene i en stor skål, hell over suppen, persille og brødkrutongene.
Krutonger
Lag terninger av loffen, og det de sprø i smør, olje og hvitløk. La de renne av seg på kjøkkenpapir.
Leave a Reply