Moules marinères – dampede blåskjeller

30 Aug

Oppskrift på Moules marinères
1 kg blåskjell
2 sjalottløk
2 hvitløksbåter
0,5 dl olivenolje
1 bunt persille
2 dl hvitvin
2 dl fiskfond
2 dl kremfløte
Salt og pepper

Krutonger
4 skiver loff
1 ss smør
1 hvitløksbåt

Slik gjør du det
Vask blåskjellene nøye under rennende vann. Bank forsiktig åpne skjell mot kjøkkenbenken. De som ikke lukker seg kaster du. Fres løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett blåskjell, hell over vin og fløte. Legg på lokk, og la det koke i 2-3 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg. Salt og pepre.
Ta ut skjellene og la suppen koke ned litt. Server blåskjellene i en stor skål, hell over suppen, persille og brødkrutongene.

Krutonger
Lag terninger av loffen, og det de sprø i smør, olje og hvitløk. La de renne av seg på kjøkkenpapir.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: